Vår kokbok — Nu och då

Vår Kokbok
  • Tid: 2019-07-21 22:03
  • Föreläsare: Sara Begner och Christina Möller
  • Plats: Coop center, Englundavägen 4 i Solna, Multirummet, även kallat Konsumentföreningen

KF/ Coops provkökschefer Christina Möller och Sara Begner berättar om Vår Kokboks historia, utveckling och förändring. Det hela avslutas med smak och mat, en lättare måltid, med recept från 1951 och 2018 tillsammans med ett glas vin, med eller utan alkohol. (100 kr/medlem)

Sara Begner är kock, näringsterapeut och näringsfysiolog med ett förflutet som TV-kock, Saras kök och Toppform. Sedan januari 2008 är hon Coops stora matinspiratör, matkreatör och provkökschef.

Under Saras ledning har Vår Kokbok utvecklats och moderniserats med ett starkt fokus på lust och inspiration. Kokboken från 2017 är pietetsfullt reviderad. Den är förnyad samtidigt som den behåller sitt klassiska uppdrag som grundkokbok, en modern och lustfylld folkbildare. Alla kan med hjälp av Vår Kokbok och Vår Gröna Kokbok laga god och nyttig mat.

Christina Möller var provkökschef mellan åren 1980–2005. Hon kommer berätta om Vår Kokboks tillblivelse och bokens första femtio år.