NYHETSBREV # 6 – 2016

Vi i styrelsen för Kooperativa Vänner vill passa på att önska dig en trevlig fortsättning på sommaren! Hoppas att du skall få tillfälle att njuta av en svensk sommar när den är som bäst och ladda batterierna inför nya utmaningar i höst!

Vi vill också ta tillfället att informera om några saker.

Olof Moback

Som vi meddelade  i vårt förra Nyhetsbrev så har vår vän och hedersmedlem Olof ”Olle” Moback gått bort 97 år gammal. Olle somnade in stilla den 27 april.  Vi bifogar en Word fil med det Minnesord som varit publicerat i DN och Svenska Dagbladet.

Olles dotter Berit Moback har också bett oss att framföra sitt och familjens tack till föreningen för vårt deltagande i samband med Olles bortgång:

Ett varmt tack för alla bevis på vänlighet och deltagande i  sorgen efter Olle samt för donationerna till Vi-skogen.

Ert stöd, minnesruna och tal betyder mycket for mig och min familj.

Med vänlig halsning

Berit Moback med familj

 

Vänpriset 2015 – ”Drottningen i kassan”

På Föreningens Årsmöte / Föreningsstämma den 9 mars fick Erika Peterson ” Drottningen i kassan” mottaga föreningens Vänpris för 2015. Om du inte redan läst om detta så kan du göra det på vår hemsida under ”Vänpriset”.

Erika Peterson "Drottningen i kassan" tar emot Vänpriset från Stig-Håkan Lindhé och Annica Rutgersson, KF

I samband med prisutdelningen höll Erika en mycket intressant betraktelse över butikspersonalens situation. Du kan snart lyssna till Erikas tankeväckande ord genom den inspelning som inom de närmaste dagarna kommer att publiceras på föreningens hemsida. 

Gå in på sidan ”Dokumentation / Föreläsningar” och lyssna. Det är väl värt att lägga en halv timma för att lyssna på det Erika förmedlade.

Vi rekommenderar också Erikas bok ”En triss med vinst”. Erikas berättelser är fyllda med humor, insikt och respekt. Hon lyfter fram kassabiträdets och butiksarbetets vardag. Hur svårt det kan vara att göra alla glada och att möta olika sorters människor.

Om du inte redan har Erikas bok så kan du beställa den direkt via Kassadrottning@gmail.com". Boken kostar 149 kr inklusive frakt.  Betalning kan du göra via swish eller faktura.

 

Inspelade föreläsningar och intervjuer.

Vi vill passa på att påminna om att det nu finns  totalt 17 inspelade föreläsningar och 3 intervjuer på vår hemsida ”Dokumentation / Föreläsningar” respektive ”Dokumentation / Intervjuer”. När Erikas föreläsning, som omnämnts ovan, också lagts till så innebär det att  vi publicerat samtliga inspelningar som vi gjort till dags datum.

Ta gärna lite tid vid ett lämpligt tillfälle att ”botanisera” bland inspelningarna. Det finns mycket intressant att lyssna på, om du missat några av  dessa föreläsningar eller kanske vill ”ha en repris”.

Program 2:a halvåret

I nuläget har vi inte klart med de exakta programpunkterna och tiderna för 2a halvåret.  Vår ambition är att genomföra 3 program under hösten. Preliminärt arbetar vi med följande programpunkter:

–          ” Hur kan kooperationen vara med och lösa dagens brist på bostäder” Anders Lago, ordförande i HSB Riksförbund. 20 eller 22 september. (Vecka 38)

–          ”Konsten på Vår Gård och Vår Gårds historia” (Vecka 42 –  18, 19 eller 20 oktober)

–          ”Konsum Stockholm 100 år- historian och hur man förvaltar de kooperativa idéerna för framtidens konsumentkooperation” (Vecka 46 –  15, 16 eller 17 november).

Vi återkommer med ett detaljerat program med datum snarast möjligt efter vårt nästa styrelsemöte den 26 august.

Än en gång: ha en fortsatt skön sommar – Vi ses i höst!

STYRELSEN

Bilaga: 108.pdf