Nyhetsbrev # 5 – 2015

Höstens program

Vi vill i detta Nyhetsbrev passa på att informera om de föreläsningar  vi planerar  andra halvåret så att du redan nu kan boka in dem i din kalender

September

Tisdagen den 15 september kl. 14.00 på Coop Center i Solna kommer KFs Vd Tommy Ohlström att tala om "KF idag  och i framtiden.

Föreläsningen är ett samarrangemang med KLF och Klubb 64.

Du kan läsa mer i den bifogade inbjudan eller under sidan "Föreläsningar" på Kooperativa Vänners Hemsida.

Anmälan är obligatorisk och antalet platser är begränsat, så anmäl dig redan nu! Sista anmälningsdag är den 9 september.

Oktober

Tisdagen den 6 oktober kl. 16.00 på HSB, Fleminggatan 41, kommer Jan Edén, KFO att föreläsa under rubriken "Kooperation, varför så okänd?"

De kooperativa idéeerna ligger i tiden men den kooperativa företagsformen är okänd för många. Det skall projektet "Svensk Kooperation" ändra på.  Initiativet Svensk Kooperation har som mål att sätta de kooperativa företagens villkor på den politiska agendan och stärka deras konkurrenskraft och affärsmöjligheter. 

Du kan läsa mer på Hemsidan under "Föreläsningar". Anmälan är som vanligt obligatorisk .

November

Under november hoppas vi kunna genomföra en föreläsning med Lisa Brunnström med temat "Det Svenska folkhemsbygget". Föreläsningen är tänkta att utgå ifrån den uppmärksammade boken med samma titel som Lisa skrev för några år sedan.

I skrivande stund är denna föreläsning  inte bekräftad och datum inte klart.  Vi återkommer med information på Hemsidan så snart det blir klart.

Anmälan till föreläsningar

Som du säkert redan vet så är anmälan alltid obligatorisk till våra föreläsningar.

Du kan alltid anmäla dig till vår sekreterare, Michael Hagström, per telefon eller mail. Vi vill dock passa på att uppmärksamma dig på att du numera också kan anmäla dig direkt på vår Hemsida. På sidan "Föreläsningar" hittar du presentationer av alla aktuella föreläsningar. I slutet av varje presentation finns en knapp "Anmäl att du kommer". Detta är det absolut enklaste sättet att anmäla dig till en föreläsning.

Medlemsvärvning

Styrelsen har beslutat att arrangera en medlemsvärningstävling under resten av 2015. Första pris är ett presentkort på 500 kr på Coop.

Om du värvar en medlem så fyllar han/hon i sina uppgifter på Hemsidan under "Att bli medlem" och skickar detta till föreningen. En av uppgifterna som skall fyllas i är "värvad av" så att du blir med i tävlingen.

Vi hoppas att du tar upp utmaningen och försöker värva några av dina kooperativa vänner.

Trevlig sommar!

Till sist vill vi i styrelsen passa på att önska dig en trevlig sommar ! Hoppas att du skall få tillfälle att njuta av en svensk sommar när den är som bäst och ladda batterierna inför nya utmaningar i höst!

 

 

 

2195.

Bilaga: 96.pdf