Mikrofonden – kooperationens eget riskkapitalkooperativ

  • Tid: 2022-02-24 17:00

Jan SvenssonMöt Jan Svensson på Zoom torsdagen den 24 februari kl 17.00!

Mikrofonden Sverige fick Svensk Kooperations pris år 2021 för ”Årets kooperativa utveckling 2021″. Men för de flesta är Mikrofonden något av en kooperativ doldis.

Det vill vi ändra på och har därför bjudit in Jan Svensson, ordförande i Mikrofonden Sverige, att berätta om sociala investeringar, impact investeringar* och kooperationens roll. Jan Svensson är även rådgivare Coompanion och fd butiksgruppchef Coop.

(*Impact investing är investeringar som förutom finansiell avkastning också genererar positiv, mätbar social och miljömässig nytta)

Mikrofonden

  • är civilsamhällets och kooperationens egna riskkapitalkooperativ
  • är Sveriges största sociala investerare med över 100 investeringar i den sociala ekonomin i sin portfölj
  • är samtidigt Sveriges minsta sociala investerare – med fokus på mikroinvesteringar. Mikrofonden investerar i verksamheter som är kooperativt eller ideellt organiserade och som har samhällsnytta i fokus

Organisationen är uppbyggd med Mikrofonden Sverige som ett nationellt nav med regionala självständiga mikrofonder i form av ekonomiska föreningar. Mikrofonden Sverige är ett finansiellt institut registrerat hos Finansinspektionen. Den startades år 2010 av Ekobanken, JAK Medlemsbank, Coompanion och Riksorganisationen Hela Sverige ska leva. Fonden ägs av sina medlemmar. Eventuella överskott återinvesteras i verksamheten.

Du är välkommen att lyssna och delta i mötet digitalt via Zoom. Länk till mötet är:

https://us02web.zoom.us/j/89892258800

Om du inte varit inne på Zoom tidigare, prova gärna att klicka på länken redan nu för att kolla hur Zoom fungerar och kolla att din kamera och mikrofon funkar.

Är du osäker på tekniken kring Zoom, kontakta gärna Torbjörn Wessman, t.wessman@ownit.nu eller telefon 070-643 17 42!