Kooperatörerna på Jakobsbergs folkhögskola 1919-1970

Välkommen till årets sista möte med Kooperativa Vänner!

Kooperatörerna på Jakobsbergs folkhögskola åren 1919-1970

Måndagen den 7 december klockan 18.00 via Zoom

Den 7 december hade vi planerat vårt årliga julmingel. På grund av läget på Coronafronten måste vi tyvärr ställa in i år.

I stället är du välkommen ett Zoom-möte med Kjell Johansson, som tidigare bl a varit föreningschef i Konsumentföreningen Norrort. Som pensionär är han numera ordförande i Coompanion Stockholm och verkar för att fler kooperativa företag ska bildas. Han kommer att tala om sin bok ”Kooperatörerna på Jakobsbergs folkhögskola åren 1919-1970”.

Folkhögskolan grundandes år 1919 av den tidens aktiva kooperatörer. Kooperativa förbundet gav då stipendier till kooperativ utbildning vid Jakobsbergs och Brunnsviks folkhögskolor. Fortfarande bedriver skolan en kooperativ ledarskapsutbildning tillsammans med Coompanion Roslagen&Norrort.

Kjell kommer att berätta om hur skolan kom till samt givetvis hur den har rötter i den svenska kooperativa historien och därmed ända från de rediga pionjärerna i Rochdale. Från 1971, när KF, lämnade skolan drivs den vidare av Föreningen Jakobsbergs folkhögskola, som är en ideell, religiöst och partipolitiskt obunden förening.

Du är välkommen att lyssna och delta digitalt via Zoom. För att vara med, klickar du helt enkelt på länken:

https://us02web.zoom.us/j/89121322150

Om du inte varit inne på Zoom tidigare, prova gärna att klicka på länken redan nu för att kolla hur verktyget Zoom fungerar och kolla att din kamera och mikrofon funkar.

Är du osäker på tekniken kring Zoom, kontakta gärna Torbjörn Wessman, t.wessman@ownit.nu eller telefon 070-643 17 42!

Vänliga hälsningar

Styrelsen