Öppet hus på KF:s arkiv och bibliotek

  • Tid: 2017-12-07 16:00
  • Föreläsare: Michael Hagström
  • Plats: Stadsgården 10, Slussen Stockholm

Med anledning av att KF:s bibliotek och arkiv under året funnits i 90 år bjuder vi in till en specialvisning av arkiv, bibliotek och samlingar. Vi kommer bjuda på en händelserik eftermiddag med visningar, gröt och skinkmacka, tipsrunda och ett lotteri.

KFs arkiv och bibliotek har hunnit samla på sig mycket material genom åren. Biblioteket har litteratur om KF som företag, en stor samling utopier, svensk och internationell litteratur om kooperation/konsumentkooperation. I arkivet finns fotografier, föreningsmaterial, tidningsklipp, annonser, affischer, filmer och mycket mer. Dessutom finns en stor föremålssamling med förpackningar, reklam, kassar/påsar, skor, kläder, butiksföremål mm.

På KF:s hemsida KF.se kan man söka i bibliotekets katalog CoopCat med cirka 24 000 poster. Där finns en blogg med spännande historiska berättelser. Där finns också ett digitalt ”Historiskt uppslagverk” som är ett utmärkt hjälpmedel att orientera sig i konsumentkooperationens rika historia. Samlingarna är relevanta för många bl.a. anställda, konsumentföreningar, historiker, ekonomer, samhällsvetare, idéhistoriker, designer, arkitekter, reklamare, konstnärer, författare, forskare, studenter, media osv.

Hämta dokumentet: Öppet hus på KF:s arkiv och bibliotek