ABF i folkbildningens tjänst

  • Tid: 2023-10-25 17:30

Välkommen till ett möte om ABF i folkbildningens tjänst onsdagen den 25 oktober kl 17.30!

Adress: ABF, Sveavägen 41 i Stockholm. Brantingrummet.

Obs! Fika till självkostnadspris kommer att finnas i Brantingrummet från kl 17.00

Du får träffa ABF:s nye studieombudsman och koncernchef Calle Nathanson, som ska prata om ABF i folkbildningens tjänst, men också om det aktuella läget för studieförbunden med anledning av regeringens budgetproposition.

Så här skrev han och ABF:s ordförande Anna Ekström i en debattartikel i Expressen den 20 september:

”Högern slaktar oss mot sina egna väljares vilja

Tidöpartierna vill genomföra en fullständig slakt av stöden till studieförbunden. I deras budgetförslag för de tre kommande åren finns en neddragning med 28 procent av de statliga anslagen. Det kommer att innebära en katastrof för den nationella infrastrukturen av bildning, kultur, föreningsliv och samlingslokaler.

Studieförbunden och idén om folkbildning står för demokrati. Vi och våra deltagare vet att vår verksamhet är viktig – och det svenska folket vet det.”

Calle Nathanson har mångårig erfarenhet från kulturbranschen och folkrörelserna. 2013-2023 arbetade han som vd för riksorganisationen Folkets Hus och Parker och sedan april är han Studieombudsman för ABF Stockholm. 2023 utkom han med boken ”På spaning efter den kulturpolitik som flytt” (Premiss). Tidigare har han varit redaktör för antologierna ”Bildning – då, nu, sen” (Atlas, 2016) och ”Kulturpolitikens liv efter döden” (Atlas, 2018).

Välkommen med din anmälan senast den 22 oktober via formuläret nedan eller till crosengren08@gmail.com.